‘Het beeld van de Hofnar heeft me altijd geraakt’

‘Het beeld van de Hofnar heeft me altijd geraakt’

Wat jij de koning zegt, brengt jou niet in gevaar. Punt is dat je anderen wel in gevaar kan brengen. Om door de rest van de hofhouding niet vergiftigd te worden is nog zo’n dingetje. Kortom: een niet te benijden positie die om een relatie van wederzijds vertrouwen en moed vraagt.

Dicht bij de macht is en blijft een positie om alert te zijn tot in je haarwortels. Alert op de eenzaamheid van de machthebber. Alert op de mensen die afhankelijk zijn van de machthebber. Alert op je eigen onafhankelijkheid.

Het helpt als je de waarheid spreekt, zeker. Voor ieder van ons wordt de waarheid echter door eigen bril gezien en met eigen filter gehoord. Hoogstaand is de Hofnar die bril en filter weet te benoemen. Hoogstaand is de machthebber die er op durft te reflecteren. Hoogstaand zijn de mensen die na voldaan gelachen hebben, zich realiseren dat ze zelf die bril en filter dragen.

Trek je de bijdragen van de Hofnar in twijfel dan zegt het veel over je eigen onzekerheid, gehechtheid aan de macht of onvermogen de waarheid onder ogen te zien, te horen.

Juri Hoedemakers (Drs. Hofnar) brengt als Hofnar veiligheid en energie binnen bedrijven. Lees het artikel en kijk een poosje uit het raam. Wie weet kom je een waarheid voor jezelf, je medewerker of directie op het spoor.

Wens je alle inzicht, humor en durf om Hofnar te zijn.

Send in the Clowns!!!

N.a.v. https://nos.nl/l/2532678

10 augustus 2024

Meer berichten

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.