Over

Paul Brouwer: Consultant

Paul Brouwer

Meer dan 30 jaar luister ik naar de verhalen die mensen bezighouden. Door het stellen van vragen komen we tot de kern van waaruit de ander leeft, beslissingen neemt en verder gaat. Zo komen we tot ‘waar het echt om draait’.

In mijn werk als pedagoog in Duitsland werd me duidelijk dat ‘dit beschadigde kind niet heeft gevraagd om het wonen in het kindertehuis’. Dit besef gaf me dikwijls de energie om geduldig en vrolijk te blijven.

Tijdens mijn jaren als dominee in Assen heb ik vooral geleerd dat er op bepaalde levensvragen geen pasklaar antwoord is. Dan helpen rituelen, symbolen en muziek om kracht op te doen en vol te houden.

De jaren in Duitsland en Assen hebben mij gevormd voor het uitdagende werk bij defensie. 21 jaar mocht ik, als geestelijk verzorger, met militairen van de Koninklijke Landmacht de moeilijke en mooie kanten van het vak delen. De uitzendingen naar Irak en Afghanistan hebben mijn leven blijvend beïnvloed. Onder hoge druk presteren, de dreiging uithouden, een luisterend oor zijn, bracht voldoening. Menigeen mocht ik tot steun zijn.

Op verschillende plekken bij de Krijgsmacht, maar vooral tijdens de acht jaar aan de Natoschool in Oberammergau, heeft internationale samenwerking mijn werkervaring verrijkt. Verschillen in achtergrond en aanpak werken voor mij altijd horizon verbredend en geven verdieping van eigen mogelijkheden.

Tenslotte heb ik me in de jaren bij defensie door studie laten bijscholen. Onder andere in: leidinggeven en motiveren, opvang na schokkende gebeurtenissen, het socratisch gesprek en coaching voor professionals.

Het logo

Graag laat ik je nader kennis maken met het logo van Kern-Zaak.

Het schild
Bescherming wanneer het nodig is.
Gedeeld vertrouwen met andere krijgers, Ridderschap.

Het kruis: 
De bast vernieuwt zich door af te schilferen.
Mijn christelijke wortels.

Gele roos:
Familietraditie.
Het nummer ‘The Rose’ van Bette Midler

Turquoise:
Diepe emotie.
Balans, stabiele koers.

Je ziet dat in dit logo mijn persoonlijke invulling van de Drieslag Kern-Kompas-Koers is vormgegeven. Niets van de zeggingskracht ligt voor mij definitief vast. Symbolen kennen immers verschillende lagen en geven keer op keer nieuwe betekenissen vrij. Laat een symbool op je inwerken en een nieuw inzicht kan je inspireren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.