De ziener en de doener.

De ziener en de doener: een sterk koppel, briljant in een team.

Wat doen veranderingen met je team? Hoe worden veranderingen gezien, als vernieuwing?

Veranderingen brengen …De een zal zeggen ‘onrust, ik houd er niet van’. Een ander vindt het juist een geweldige uitdaging om een nieuwe routine op te pakken.

Niet altijd zijn wij instaat om de voordelen van vernieuwingen te zien. Daar moet je ook een ziener voor zijn. Iemand die, door levenservaring wijs geworden, door beperkingen heen vergezichten ziet.

Dan de doener. Bij stilstand zal bij deze mens de drang om aan de slag te gaan de overhand nemen. Nog liever een oud ambacht nieuw leven ingeblazen dan niets doen. Dadendrang gekoppeld aan voortgang.

Deze twee, de ziener en de doener, komen samen tot grote hoogten. Waar de ziener het ‘al ziet’, is de doener meer dan bereid tot uitvoering over te gaan. Een prachtig koppel dat tot voortschrijdend inzicht komt, je hele team op sleeptouw neemt.

Wordt de ziener in jouw team gehoord? Krijgt de doener bij jou de ruimte? ‘Maak gebruik van de kwaliteiten van de groep’, wat mij betreft hier volledig van toepassing.

Je hebt ze nodig, de mensen die vernieuwing zien als bereikbare stip op de horizon. Je hebt ze nodig, de mensen die graag de handen uit de mouwen steken om er te komen. Samenwerkend zijn ze briljant in een team.

15-4-2024

Meer berichten

‘Niet gehoord – Uit’

‘Niet gehoord – Uit’ Op het eerste gehoor de afsluiting van mislukt radioverkeer. Tegelijk is het een oproep tot vervolg. Als ik het probeer te

Handleiding nabestaanden

Handleiding nabestaanden……. Wow……. lastig……. Doe het maar wel!  ‘Doe me een plezier en neem die handleiding nabestaanden ter hand. Of je hem invult of niet,

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.