‘Wat is het mooiste compliment dat ik jou kan geven?’

Wat is het mooiste compliment dat ik jou kan geven?

‘Jij was er altijd……….’ Het was aan het eind van onze maanden op TK dat iemand van de rol 2 het me teruggaf. Ze gaf er een aantal voorbeelden bij. Momenten dat het haar was opgevallen dat ik er was, stond en aandacht gaf. Het raakte me want het is precies wat ik met mijn vak wil uitstralen: beschikbaarheid.

Uiteraard kan ik je meenemen langs de gevraagde competenties en de primaire processen waarmee mijn vak inhoud wordt gegeven. Gelukkig kan ik er een aantal afvinken want daar voldoe ik wel aan. Het compliment ‘Jij was er altijd’ gaat voor mij echter dieper. Het is de kern van hoe ik in mijn rol wil overkomen.

In ons werkzame leven is het van belang te weten of we voldoen aan de gestelde functiebeschrijving. Zeker. Tegelijk is er een laag daaronder: de intrinsieke motivatie die de gestelde functiebeschrijving draagt. Hoe meer intrinsieke motivatie een aantal van de gevraagde competenties en primaire processen draagt, hoe meer blijvende voldoening we ervaren en waardering we ontvangen.

Door ziekte in ons gezin was er een periode dat ik voor mijn gevoel bitter weinig op mijn werk kwam. En als ik er was, vond ik dat ik schromelijk te kort schoot in wat ik kon doen. Ik deelde hierover mijn frustratie met collega’s en de reactie die ik kreeg was meer dan hartverwarmend: ‘Als we je auto zien staan, weten we dat je er bent en dat is genoeg.’

Vandaar mijn vraag: Wat is het mooiste compliment dat ik jou kan geven?

12 februari 2024

Meer berichten

De ziener en de doener.

De ziener en de doener: een sterk koppel, briljant in een team. Wat doen veranderingen met je team? Hoe worden veranderingen gezien, als vernieuwing? Veranderingen brengen

‘Niet gehoord – Uit’

‘Niet gehoord – Uit’ Op het eerste gehoor de afsluiting van mislukt radioverkeer. Tegelijk is het een oproep tot vervolg. Als ik het probeer te

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.